GOOD FAMILY Vogel

'Yummie groentechips'

Organiseer je een sportief uitje naar het zwembad met de kids, vind je er alleen mars, snickers en patat om te trakteren. Dus ging Good Family Vogel op zoek naar een variant voor deze suiker- en vetbommen. En zo begon Tom met zijn zus de verantwoorde snoeplijn Yuno. Nu, drie jaar later, snoepen Tom, Sandra, Liam (4) en Zoë (1) een stuk gezonder.

 

“We wilden een gezonde kindersnack bedenken. Iets van groente, fruit, maar meer dan alleen een appel of wortel. Zo kwamen we op groentechips. Voordat Yunochips een feit werd, hebben we overigens eerst heel wat geëxperimenteerd thuis in Vlaardingen. Onze Liam was toen net 1. Een beetje jong om als proefkonijn te dienen, dus schakelden we ons oudere neefje en nichtje in met hun vriendjes. Wat in de smaak viel? In ieder geval geen bitter smakende pastinaakchips. Maar verder lusten ze veel hoor!”


“Onze groentechips zijn niet gefrituurd en hebben daardoor een andere bite. Ook smaken ze minder heftig dan andere chips, omdat we geen smaakversterkers gebruiken. Kinderen vinden dat niet zo erg, ze zijn gelukkig nog niet zo gewend aan de typische ‘Lay’s-smaak’. En een mooi verhaal of een aantrekkelijke verpakking is minstens zo belangrijk.”


“Over dat laatste hebben we dan ook goed nagedacht. Yuno werd niet alleen onze naam, maar ook onze groene gimmick. Hij pronkt inmiddels op zakje. En de groentechips doopten we tot WackoWaves, vanwege de golfjesvorm. De chips zijn gemaakt van wortel, tomaat, ui, gele erwten en maïs. Nadat de groenten zijn gemengd worden ze onder hoge druk in een golfvorm gegoten. Daarbij komt warmte vrij en worden de groenten als het ware gepoft. Tenslotte worden ze met een beetje zonnebloemolie en kruiden besprenkeld voor de smaak. Bij het proces zelf wordt geen olie of zout gebruikt. En ook geen suikers, kleur-, geur- of smaakversterkers zoals bij de meeste chips wel het geval is. Veel fabrikanten gebruiken dit soort rommel, simpelweg omdat het goedkoop is.”


“Onze zoon Liam maakt goede reclame voor ons. Tijdens onze laatste vakantie begon hij prompt zakjes chips uit te delen op de luchthaven. Promotie door en voor kinderen: beter kun je het niet bedenken. Alhoewel, onze chips zijn nog niet biologisch of fairtrade gecertificeerd. Dat willen we uiteindelijk wel. Maar eerst willen de markt veroveren. Dat is voor een deel gelukt: de 500 grootste supermarkten in Nederland verkopen Yuno al. Nu de zwembadkantine nog.”

 


Welke tip hebben jullie voor andere families?

“Door de enorme hoeveelheid en diversiteit aan voedingsadviezen, light-producten, gezondheidsclaims en diëten is het steeds lastiger om een gegronde keuze te maken: wat is nu goed en wat niet? Onze tip: gebruik je gezonde verstand! Koop producten die zo min mogelijk bewerkt zijn en maak het leuk voor de kinderen: kook samen, maak plezier en gooi eens wat anders in de boodschappenkar. Bedenk een mooi verhaal en je zult zien: kinderen lusten meer dan je denkt!”

 


Is er een vraag die jullie graag beantwoord zien?

“Zonder vrijwel enige kennis van de voedingsmiddelenindustrie, begonnen we met Yuno. Er zijn vast meer papa's en mama’s die – net als wij toen - rondlopen met toffe ideeën voor lekkere, verantwoorde producten voor kinderen. Heb je al een product voor ogen maar weet je niet precies hoe dit verder te ontwikkelen of in de markt te zetten? Laat het ons weten; we helpen je graag op weg.”

Reageren kan via onze Facebookpagina!

 

Interview: Leontien Aarnoudse

Fotografie: Lotte Rijkes

 

Vogel

TIP VAN THE GOOD FAMILY

De Yunoproducten, zoals WackoWaves en FreakyFruits, bestaan voor 100 procent uit natuurlijke ingrediënten. Ze zijn gemaakt van groente en/of fruit, met minder vet en zout en zonder toegevoegde suikers, kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen, zoetstoffen of smaakversterkers. In vergelijking met andere snacks bevatten ze meer vezels en eiwitten, omdat de goede stoffen van groente en fruit zoveel mogelijk worden behouden. Zo boekt Yuno een aanzienlijke gezondheidswinst. Yuno kun je o.a. kopen bij de grote winkels van Albert Heijn, Dirk van de Broek, Bas van der Heijden, Dekamarkt, Hoogvliet en Jumbo. Yuno is een initiatief van broer Tom van good family Vogel en zus Annemiek: it’s all in the family!

Kijk eens op: www.yunofoods.nl
 

Copyright © The Good Family - Alle rechten voorbehouden
Gebruiksvoorwaarden - Cookies Policy