GOOD FAMILY Veenendaal-Rhodens

'Mobiel moestuinieren'

Met de Mobiele Moestuin van Lonneke, Sander, Olivia Vera (2) en Dia Helena (4 maanden) wordt elk stuk braakliggend terrein een bloeiende, rijke moestuin.

De Mobiele Moestuin is een pipowagen met alle gereedschap en kennis om een gezamenlijke moestuin op te zetten. “We parkeren de wagen op een stuk braakliggende grond en samen met de omwonenden toveren we een kaal terrein om in een bloeiende, rijke moestuin. Zo wordt het een openbare groenplaats waar buren samenkomen en samenwerken. De wagen zorgt voor de basis aan materiaal en enthousiasme om aan de slag te gaan, maar al snel brengt iedereen wat in. Niet alleen de gewassen, maar ook het sociale gevoel van de buurt groeit.”

Olivia wroet in de aarde, Dia observeert de aardperen, Sander bouwt een zithoek van pallets en Lonneke wiedt het nodige kruid. Daarnaast zorgt Sander ook voor de communicatie met zijn bureau Heldergroen. Kortom, in de moestuin doet iedereen mee. “We geloven dat duurzaam leven echt kan en ook gewoon heel leuk is. Dat willen we met de Mobiele Moestuin graag overbrengen. De wagen blijft staan totdat de gemeente de grond gaat ontwikkelen of totdat de moestuin ons niet meer nodig heeft. Dan rijden we naar de volgende plek en beginnen we opnieuw, net zo lang totdat alle braakliggende terreinen zijn veranderd in openbare groenplaatsen waar mensen samenkomen.”

 

 

Welk advies of tip wil je graag delen met andere Good Families?

"Veranderen begint bij geloven dat het kan. Als je met the good life begint, kom je vanzelf inspirerende mensen tegen met initiatieven die je verder helpen. Dat stimuleert en inspireert. Challenge jezelf en elkaar! Volg bijvoorbeeld een jaar een kledingdieet en je vindt pardoes prachtige tweedehands juweeltjes. Of boycot een maandje de supermarkt en ontdek gepassioneerde specialisten. Deel je ontdekkingen! Hoe meer mensen meedoen, je gezin, de buren, je vrienden... des te leuker wordt het."

 

 

Hebben jullie een vraag die jullie graag beantwoord zien? 

"Lonneke is op dit moment bezig met de oprichting van een FoodCoop, een online community die zelf en dus zonder tussenhandel biologische voeding inkoopt, direct bij gepassioneerde producenten. Het resultaat? De producent krijgt een eerlijke prijs en de consument betaald tot 30% minder voor eerlijke en heerlijke voeding! In Amerika is dit al heel gewoon. We zoeken nog iemand met retailkennis uit de biologische hoek. Lijkt het je interessant of ken je iemand, laat het weten!"

Reageren kan via onze Facebookpagina!
 

Interview: Leontien Aarnoudse

Fotografie: Lotte Rijkes

Veenendaal-Rhodens

TIP VAN THE GOOD FAMILY

Heldergroen, het communicatiebureau van Sander, is een voorvechter van eerlijke communicatie en het maken van maatschappelijk impact met je merk. Dat doen ze al 10 jaar onder andere voor Triodos Bank, Dopper, Marie-Stella-Maris, VSBfonds, WAAR winkels en Greenchoice. Zij verzorgen ook de communicatie voor de Mobiele Moestuin. Mocht je een keer naar de Mobiele Moestuin willen komen kijken, hij staat momenteel in Haarlem, waar een riante tuin is waar je iedere zondag onder begeleiding van een Lonneke Rhodens van 14.00 – 17.00 kunt komen werken.

Ben je in voor meer uitdaging? Dan kun voor je voor een kalenderjaar voor 20 euro een stuk grond van 10 m2 beheren. Het geld komt volledig ten goede aan de moestuin. Om je aan te melden voor een eigen tuintje stuur je een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Copyright © The Good Family - Alle rechten voorbehouden
Gebruiksvoorwaarden - Cookies Policy