GOOD FAMILY Van Opstall

'Vrolijk aan de groenten'

Wil je dat de kinderen groenten eten? Verkoop ze dan geen groenten, maar een goed verhaal!

Scato, Laura, Puck (12) en Bliek (11) eten hele bijzondere groenten, zoals drakenstaarten, heksenketels en scheursla. “Door kinderen niet alleen ingrediënten maar ook verhalen voor te schotelen worden zelfs de saaiste groenten interessant. Dit inzicht ontstond toen onze kinderen op een avond weer eens de broccoli lieten staan. Voor de grap vertelden we ze dat die groene struikjes afrokapsels waren en hoognodig naar de kapper moeten. Binnen een mum van tijd waren de borden leeg."
 

"Iedereen is het er over eens dat groente eten belangrjk is. Maar slechts 1 op de 200 kinderen haalt de dagelijkse minimale hoeveelheid van 100 gram! We stelden ons de vraag: hoe kunnen we kinderen met plezier groenten laten eten? Het antwoord daarop resulteerde in ons bedrijf Keet Smakelijk. Inmiddels hebben we twee boeken uitgegeven en binnenkort komen we met een hele handige app. Door fantasie en plezier toe te voegen aan het recept worden groenten leuk!"

 

 

Welke tip wil je graag delen met andere Good Families?

“Er zijn talloze tips om kinderen gezond te laten eten en aan de groenten te krijgen, onze boeken en app staan er vol mee. Maar het begint bij de hele simpele basis. Kies zoveel mogelijk voor onbewerkt eten, kook er een lekkere maaltijd mee en maak het vooral leuk! Met plezier en een gezellige puinhoop gaan de groenten vanzelf op.”

 

 

Hebben jullie een vraag die jullie graag beantwoord zien?

"Ja, een vraag aan alle ouders en kinderen van Nederland: zou je vlees van het menu schrappen als je daarmee alle honger uit de wereld kunt helpen?"

Reageren kan via onze Facebook pagina!

 

Interview: Leontien Aarnoudse

Fotografie: Lotte Rijkes

 

Van Opstall

TIP VAN THE GOOD FAMILY

Keet Smakelijk heeft 2 kookboeken uitgegeven, boordevol recepten, verhalen, handige tips en achtergrondinformatie over voeding. Deel 1 van Keet Smakelijk – 77 vrolijke recepten en een pond gezond verstand – is er voor kinderen (en hun ouders!) van 4 – 12 jaar. Speciaal voor de allerkleinsten is er het Keet Smakelijk Peuter Soepboek. Momenteel werken we aan een engelstalige app: Veggi Rider, die binnenkort 'live' zal gaan.

www.keetsmakelijk.nl

Copyright © The Good Family - Alle rechten voorbehouden
Gebruiksvoorwaarden - Cookies Policy