GOOD FAMILY van Duivenboden

'Snoep goed’

Snoepen is heerlijk, maar vaak enorm ongezond. Daarom gingen Patrick, Judith, Jelte (6) en Tim (4) op zoek naar alternatieven.

Zuurtjes, toffees, lolly’s, colaflesjes en gummibeertjes....Kinderen houden nu eenmaal van snoep. Helaas zit het reguliere snoepgoed vaak vol suiker en toevoegingen. “Als gezin worstelden wij met gezonde alternatieven rondom het huidige aanbod. Ook zagen we om ons heen dat kinderen vaak minder gezonde lunches mee naar school kregen. Vanuit de wens om kinderen gezonder en bewuster te laten eten, zijn we begonnen met onze webwinkel De Groene Buik.”

“Met onze webwinkel richten we ons op het aanbieden van producten die gezondere voeding stimuleren en dan voornamelijk gericht op kinderen. Dit doen we bijvoorbeeld met onze selectie gezonder snoep, maar ook door eco-vriendelijke en duurzame producten aan te bieden, zoals broodtrommels met meerdere vakken, drinkflessen en herbruikbare boterhamzakjes of rietjes. We zijn geen voedingsdeskundigen en vinden dat ieder voor zich moet bepalen wat goed is of niet. Voor ons betekent dat op zoek gaan naar producten die volgens ons gezonder, natuurlijker en duurzamer zijn en met onze winkel proberen wij deze alternatieven voor anderen toegankelijk te maken.”

 

 

Hebben jullie een tip die je wilt delen met andere Good Families?

“Er zijn veel verschillende stromingen als het gaat om gezonde voeding. Wij vinden het belangrijk dat je doet waar je je goed bij voelt. Eet bewust en bepaal zelf welke ingrediënten je eet en welke materialen je toestaat. Dat kan door pure, eerlijke producten te gebruiken zonder allerlei toevoegingen. Wij hopen mensen middels onze website hierin te kunnen inspireren en ondersteunen.”

 

 

Welke vraag zien jullie graag beantwoord?

“Wij geloven dat scholen een goede rol kunnen spelen in het stimuleren van gezonde eetgewoontes. Onze vraag is dan ook gericht aan het onderwijs: wat hebben scholen nodig om gezondere voeding te promoten?”

Reageren kan op onze Facebook pagina!

 

Interview: Leontien Aarnoudse

Fotografie: Lotte Rijkes

van Duivenboden

TIP VAN THE GOOD FAMILY

Met hun webwinkel De Groene Buik bieden Patrick en Judith van Duivenboden diverse producten aan die een gezonde(re) voeding ondersteunen. Ze werken zo transparant mogelijk. Zo vermelden ze alle ingrediënten op de site, en vind je geen vage E-nummers. Met dit initiatief eillen ze andereouders inspireren en laten zien dat de lunch elke keer weer een − gezond − feestje kan zijn. Via de website kun je ook suikervrij snoepgoed bestellen, handig met feest- en verjaardagen!


Kijk voor meer informatie op www.degroenebuik.nl

Copyright © The Good Family - Alle rechten voorbehouden
Gebruiksvoorwaarden - Cookies Policy