GOOD FAMILY Van der Steen

'Andere koek'

Een gezond tussendoortje van bio-groenten, super spirulina, cashewnoten, gedroogde dadels en kokospalmsuiker. Tessa, haar zus Tamara met neef Tom (6) en nicht Anna (2) uit Amsterdam eten het graag. (Tessa’s zoontje Sacha (6 maanden) is nog een beetje jong, maar mag op de reep kauwen zodra de eerste tandjes doorkomen.)

 

“Liga’s, sultana’s en veel andere koekrepen zijn gemaakt van goedkope ingrediënten. Ze dienen slechts om je maag te vullen, maar bevatten nauwelijks extra gezonde voedingstoffen en veel geraffineerde suikers. En dat is ongelooflijk jammer. Want juist kinderen - die deze tussendoortjes dikwijls eten - hebben behoefte aan vezels, vitamines en mineralen.” 

 

Dat er vraag is naar gezonde snacks voor kinderen, bleek wel uit alle vragen die Tessa kreeg in haar Health Coach praktijk: “Veel ouders wilden namelijk niet alleen een goed voedingsadvies voor zichzelf. Maar ook voor hun kinderen. Zo kwamen we erop om onze eigen gezonde Go!GreenKIDS-repen te ontwikkelen, met gemalen cashewnoten en gedroogde vijgen. Deze plakkerige substantie mixen we dan met poeder van broccoli, boerenkool, spinazie, rode bieten. En met het superfood spirulina. Dit is een alg die goed is voor het immuunsysteem en rijk is aan eiwit, B-vitaminen en ijzer. Vandaar de term superfood. Dan doen we er kokospalmsuiker bij, dat afkomstig is van kokospalmnektar. En ten slotte – afhankelijk van welke smaak de reep krijgt – voegen we er banaan, frambozen of bramen aan toe.”


“De kinderen zijn er dol op. Tijdens de fotoshoot at Tom vier repen op. Normaal houden we het bij één hoor, het is tenslotte een tussendoortje en geen maaltijdvervanger. Maar goed, het was een beetje feest in huize van der Steen. Dus dan mag dat voor een keer.”


“De repen zijn te koop via de Vitamin Store, bij diverse bio-winkels en via Tessa’s webshop. Je kunt de repen ook zelf maken. Maar dan moet je wel aan groentepoeder zien te komen. Met gewone groenten wordt het lastig, want die bestaan voor 90 procent uit vocht. En je behoudt stukjes in de reep, wat juist veel kinderen niet zo lekker vinden.”


“Hoe dan ook, in de toekomst hopen we ook bij de EkoPlaza’s en Marqt-en te liggen. En misschien nog wel veel meer winkels. Want ons idee is dat iedereen onze repen moet kunnen kopen.”

 


Welke tip hebben jullie voor andere families?

“Laat je niet misleiden door mooie slogans. Maar lees altijd goed het etiket van een levensmiddelenproduct: wat voor ingrediënten zitten er in? Als je een ingrediënt niet kent of kunt uitspreken: koop het dan product niet.”

 


Is er een vraag die jullie graag beantwoord zien?

“Biologisch voedsel is vaak duurder dan gewone voeding. Dat komt mede omdat aan de certificering – de controles die nodig zijn voor om het keurmerk te krijgen - een aardig prijskaartje hangt. Kan de overheid niet zorgen dat deze certificering wat goedkoper wordt? Zo wordt biologisch eten toegankelijker voor veel meer mensen.”

Reageren kan via onze Facebookpagina!
 

Interview: Leontien Aarnoudse

Fotografie: Lotte Rijkes

 

Van der Steen

TIP VAN THE GOOD FAMILY

Go!GreenKIDS is een groentereep, ontwikkeld door Tessa van Good Family van der Steen. Zonder suikers en kunstmatige toevoegingen en 100% biologisch. Van oorsprong is de reep bedoeld voor kinderen (ook voor de lastige eters), maar ze vallen ook goed in de smaak bij volwassenen. Tessa van der Steen is natuurgeneeskundig therapeut en product ontwikkelaar. Vanuit haar bedrijf Your Health Coach coacht Tessa mensen naar een gezonde levensstijl.
Kijk ook eens op: www.gogreenkids.nl
 

 

 

Copyright © The Good Family - Alle rechten voorbehouden
Gebruiksvoorwaarden - Cookies Policy