GOOD FAMILY Van der Maat

'Vegaburgers’

Suze, Jay en Raoultje zijn gek op ‘oude’ groente. Want steeds als de ijskast wordt ontdaan van de groenterestanten is het feest: Burger time!

Luar, een vriendinnetje van Raoultje, was er ook bij op die onverwacht heerlijke herfstavond en at mee. “Oude groente gooiden we altijd weg. Ik vond dat doodzonde, maar wist niet zo goed wat ik er mee moest. Tot een paar jaar geleden. Ik werkte op een school met een collega die echt ‘hardcore’ duurzaam leefde met zijn gezin. Hij maakte ongeveer alles zelf en bouwde zelfs van sloophuis zijn huis. Hij had zo veel duurzame ideeën en oplossingen dat ik elke dag enorm geïnspireerd thuis kwam. Toen ik een keer vertelde dat ik vegaburgers kocht, begon hij hard te lachen. "Die maak je toch zelf!" Hij gaf me een recept en in no time stond ik zelf in de keuken vegaburgers te bakken van alle oude groente die ik in huis had. Sindsdien doen we niet anders. En zoals je ziet, Raoultje en Luar vinden het ook helemaal de bom.”

 

 

Welk advies voor andere groentebakkers of tip wil je graag delen met de wereld?

“Eigenlijk kan je er alles in doen wat je in huis hebt. Je snijdt alle ingrediënten in kleine stukjes en kookt het tot het een beetje zacht is. Vervolgens prak je de groenten en doet er een beetje bloem en een ei bij, tot dat er een dikke massa ontstaat. Eventueel breng je het op smaak met een beetje zout. Dan maak je er dikke plakken van en bakt ze bruin in de pan. That's it!”

 


 

Hebben jullie een vraag die jullie graag beantwoord zien?

“Wij wonen in een klein huisje midden in de stad. Zoals ieder gezin produceren we heel wat afval met elkaar. Ik zou heel graag iets aan doen aan het scheiden en hergebruiken van afval, maar vraag me af waar ik dat allemaal moet laten in ons kleine keukentje. Mijn vraag is, waar laten andere mensen hun plastic, gewone afval, bioafval, batterijen en oliën die je de wasbak niet in mag gooien? Heeft iemand een handig advies?”

Reageren kan op onze Facebook pagina!

 

Interview: Leontien Aarnoudse

Fotografie: Lotte Rijkes

 
Van der Maat

TIP VAN THE GOOD FAMILY

Wil je graag elke week verse groente (en fruit) eten? Dan is het Odin Groente- of Fruitabonnement misschien iets voor jou. Elke week staat er dan een tas met verse biologische groenten en/of fruit van het seizoen voor je klaar bij een afhaalpunt bij jou in de buurt. En als je groente overhoudt dan bak je er, net als Good Family Van der Maat, lekkere groenteburgers van!

Ook handig, je ontvangt er altijd informatie bijover de producten en lekkere recepten.

Kijk voor meer info op www.odin.nl of neem contact op met de Odin Consumentenservice via tel. 0345-575154 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © The Good Family - Alle rechten voorbehouden
Gebruiksvoorwaarden - Cookies Policy