GOOD FAMILY Moleman-Vrindts

Fulltime vegan

Plantaardig eten is niet meer dan normaal in huize Good Family Moleman – Vrindts uit Amsterdam. Pablo en Veerle voeden hun dochtertje Mila (10 maanden) volledig veganistisch op. En ze organiseren zondag 29 juni as. het Viva Las Vega’s foodfestival, in Oldschool te Amsterdam Zuid.

 

“Nu is het nog gemakkelijk, onze Mila krijgt alleen borstvoeding en wat groente en fruit. Maar ook als ze ouder wordt, blijven we haar veganistisch opvoeden. Tja, en als er eens een verjaardagsfeestje is waarbij iedereen knakworstjes eet, dan mag ze zelf beslissen wat ze doet. We gaan het haar niet verbieden. Wel willen we haar zo goed mogelijk informeren over waar vlees vandaan komt, zodat ze in staat is om een eigen afweging te maken.”

 


“We hebben veel vrienden, gezinnen die ook helemaal veganistisch leven. Van hen horen we dat veel kinderen dol zijn op humus. In allerlei kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld humus rood kleuren met bieten. Ook helemaal vegan verantwoord is het om chocoladetoetjes te eten, gemaakt van pure chocolade. En fruit natuurlijk, veel kinderen zijn er dol op. Omdat het handig is tips met elkaar te delen, hebben we een oudergroep of Facebook opgericht. Gezinnen kunnen hier met elkaar in contact komen en delen hun ervaringen over veganistisch en vegetarisch eten.”

 


“Waarom wij geen vlees meer eten? In eerste instantie vanwege het dierenleed. Dat de beesten lijden omdat wij vlees eten, dat willen we liever niet op ons geweten hebben. Na het nemen van deze beslissing werd al snel duidelijk dat er ook met zuivel ook het een en ander mis is. Zo worden er jaarlijks 30 miljoen haantjes vermoord, omdat ze geen eieren leggen. Ook gaan er in Nederland jaarlijks 1,4 miljoen stiertjes naar de slacht alleen omdat ze geen melk leveren. Verder speelt het milieu een grote rol bij onze beslissing. Koeien stoten het vervuilende broeikasgas methaan uit. En dat zijn niet alleen koeien die vlees maar ook melk leveren.”

 


“Om hier iets tegen te doen, hebben we Viva Las Vega’s in het leven geroepen. Met als doel om mensen juist op een positieve manier te verleiden voor plantaardig voedsel. Dat zo’n levensstijl niet ingewikkeld is, laten we zien met De vegarevolutie, een vegan handboek met simpele recepten dat we samen schreven met Lisa Steltenpool. Verder organiseren we het Viva Las Vega’s foodfestival dat aankomende zondag (29 juni 2014, red.) plaatsvindt in Amsterdam. Met dit evenement willen we, samen met zoveel mogelijk mensen, het plezier van plantaardig eten beleven.”

 

 

Tegen welk dilemma lopen jullie aan?

“Wij eten volledig plantaardig, maar de rest van de wereld niet. Dus dat is soms wel lastig. Als ons kind straks naar het kinderdagverblijf of school gaat, moeten we kijken hoe we dat gaan regelen. Veel scholen zijn hier niet op afgestemd. Andere ouders vertelden ons dat er als getrakteerd wordt, ze zelf een veganistische traktatie meegeven aan hun kind. Zodat die niet zonder zit. Wellicht is dat een idee.”

 

Welke tip hebben jullie voor andere families?

“Veganistisch eten is niet moeilijk. Ook tijdens de zwangerschap at ik (Veerle, red.) puur plantaardig. Dat ging perfect. Gewoon veel groene bladgroenten en peulvruchten eten. En ik slikte ook multivitamines voor zwangere vrouwen.”

 

 

Is er een vraag die jullie graag beantwoord zien?

“Een vraag aan alle gezinnen: komen jullie ook naar het foodfestival as. zondag 29 juni 2014?”

Reageren kan via onze Facebookpagina!

 

Interview: Leontien Aarnoudse

Fotografie: Lotte Rijkes

Moleman-Vrindts

TIP VAN THE GOOD FAMILY

Viva Las Vega’s is opgericht door o.a. Veerle van Good Family Molenan-Vrindts, met als doel om plantaardige voeding te promoten. In dat kader organiseren ze het grootste plantaardige foodfestival van Nederland. Met inspirerende kookworkshops over raw chocolate, notenkaas maken, fish free sushi; foodfilms; een food- en lifestylemarkt; een pop-up restaurant; een kinderprogramma en kinderopvang voor de allerkleinsten. De toegang is gratis. Korting op Groene Mama workshop met code GOODFAMILY.
Datum: zondag 29 juni 2014; locatie: Oldschool, Gaasterlandstraat 5, Amsterdam, tijd: 11u – 22u. 
Meer info: vlvfoodfestival.nl 


 

 

 


 

 

 

 

Copyright © The Good Family - Alle rechten voorbehouden
Gebruiksvoorwaarden - Cookies Policy