GOOD FAMILY Kloots

'Vloeibare vitaminebommen'

Sophia (4) drinkt het liefst haar zelfbereide sapjes. Vandaar dat Marco fruit en groente snijdt en zijn dochter het zelf in de slow juicer doet. Good Family Kloots uit Amsterdam perst zo heerlijke vitaminebommen uit, die vriendin Kaya (2) ook wel lust.

“Elke ochtend beginnen we met een groente- of fruitsapje uit onze slow juicer. Dat is een pers die koud perst, waardoor vitamines en mineralen beter en langer bewaart blijven in het sap dan met een traditionele sapcentrifuge of blender. Dat komt doordat deze juicer langzaam de groente en het fruit kneust, maalt en perst. Zo blijven enzymen en voedingsstoffen beter behouden.”


“Met onze juicer maken we meestal sap voor drie dagen. Deze keer persen we appel-wortelgembersap. In principe kun je alle soorten groente en fruit erin verwerken. Ook bevroren fruit, zo kun je ijs of smoothies maken. Er zijn veel recepten voor juices te vinden. Maar we bedenken eigenlijk alles zelf. Tot nu toe pakt dat heel goed uit.”


“Sap maken met een slow juicer is minutenwerk. Kiwi’s en gember bijvoorbeeld hoef je niet eens te schillen. De juicer scheidt de schil automatisch. Je kunt ook alle groente en fruitrestjes in de juicer doen. Heel handig. Zo verspillen we weinig eten.”


“We hebben de slow juicer nu bijna een jaar in huis en zouden hem niet meer willen missen. Niet alleen omdat we onderhand verslaafd zijn geraakt aan gezonde sapjes, maar ook omdat ze gewoon het allerlekkerst zijn. Neem onze zelfgemaakte appelsap. Dat heeft niets te maken met een pak Goudappeltje. Zelfs niet met ambachtelijk gemaakte appelsap. Als je eenmaal zelfgemaakte appelsap proeft, wil je niet meer anders.”

 

“Niet voor niets is dit Sophia’s lievelingsdrank. We maken ook wel eens groentesap met spinazie, bleekselderij of broccoli maar dat smaakt minder zoet en vindt ze minder lekker. Onze voorkeur heeft de fruitsap. Daar gooien we dan ook nog wel eens geelwortel, gember of tarwegras door. Zo bereiden we echte vitaminebommen.”

 

 

Welke tip hebben jullie voor andere families?

 “Ga zo’n slow juicer gebruiken. Niet alleen kun je er hele gezonde en lekkere sapjes mee maken, ook weet je zo precies wat je binnenkrijgt. Slow juicers zijn misschien iets duurder dan een gewone blender of sapcentrifuge, maar het is de investering dubbel en dwars waard.”

 

 

Is er een vraag die jullie graag beantwoord zien?

“Waarom gebruiken ze in de horeca geen slow juicers? Zelfs veel eetgelegenheden die gezond en duurzaam eten serveren, hebben vaak nog niet zo’n pers. Waarom niet?”

Reageren kan via onze Facebookpagina!

 

Interview: Leontien Aarnoudse

Fotografie: Lotte Rijkes

 

Kloots

TIP VAN THE GOOD FAMILY

Geinspireerd geraakt door het verhaal van Good Family Kloots? Een slow juicer is vaak met de hand aangedreven en past kneuzende, malende en persende handelingen toe op de groente en het fruit, waardoor enzymen en voedingsstoffen beter behouden blijven. Het is vergelijkbaar met het koud persen van olijfolie of het kauwen door een gebit. Het resultaat is ‘levend sap’: vruchtensap dat bol staat van essentiële voedingsstoffen en levende enzymen.
Kijk ook eens op www.tarwegraskoning.nl of www.slowjuice.nl
 
 

 

 

Copyright © The Good Family - Alle rechten voorbehouden
Gebruiksvoorwaarden - Cookies Policy