GOOD FAMILY Cayet

'Gezond gemak'

Quality time met het gezin is een prioriteit. Want we hebben het al druk genoeg, vindt Good Family Cayet uit Amsterdam. Dus staan Ingrid en Julien niet altijd in de keuken om een maaltijd te bereiden voor hun zonen Gabriel (6,5) en Raphael (8 maanden). Maar maken ze gebruik van Ingrid’s maaltijdenservice Madaga.

 

“Neem een dag als vandaag. De CV gaat kapot, tante staat morgen op de stoep, we moeten werken en de dokter nog bezoeken. En de zon schijnt! Dan zijn we blij met Madaga, zodat we ook niet nog apart voor Raphael hoeven te koken, maar we een kant-en-klare gezonde, biologische maaltijd voor hem paraat hebben.”

 

In 2011 richtte de uit Frankrijk afkomstige Ingrid haar bedrijf Madaga op, een maaltijdenservice voor baby’s, peuters en kleuters met biologisch en gezond eten. Ingrid was zelf een werkende moeder destijds en vroeg zich af hoe andere ouders werk, huishouden en hun sociaal leven toch allemaal combineerden.

 

“Het is gek dat er inmiddels steeds meer snelle en gezonde maaltijden zijn voor volwassenen, maar niet voor baby’s. Potjes babyvoeding is geen echt eten, het komt uit een fabriek en er zitten vaak smaakversterkers in. Ook in biologische babyvoeding voegen ze bijvoorbeeld geconcentreerd sap toe van bijvoorbeeld appelsap. Dat zijn eigenlijk gewoon suikers.”

 

“Onze Raphael lust gelukkig bijna alles wat we hem voorschotelen, maar Gabriel was een moeilijke eter in het begin. Zoals veel kinderen. Dat is ook niet gek, je moet kinderen wel 10 tot 15 keer iets laten proeven voordat ze aan een smaak gewend zijn. Verder dien je ook goed te letten op de smaak van een bepaald product. Neem bijvoorbeeld quinoa, superrijk aan eiwitten en mineralen. Alleen is het nogal bitter. Dus koken we quinoa zoals de risotto: in kipbouillon. Dat neemt de bittere smaak weg. Ook voegen we wel eens een beetje vruchtensap toe. Maar altijd puur sap, nooit geconcentreerd.”

 

“Al onze recepten zijn ontwikkeld met koks en een kinderdiëtiste en ze zijn vooraf getest door een aantal gezinnen in Amsterdam. We wisselen wekelijks van menu, maar een van de favorieten is de mediterrane visschotel met couscous. Die is zelfs geschikt voor baby’s. De wortelpuree maakt de couscous smeuïger en de vissmaak iets minder heftig: een goede manier om de allerkleinsten vis te leren eten.”

 

 

Welke tip hebben jullie voor andere families?

“Maak het jezelf niet onnodig moeilijk, heb plezier met je gezin en stress niet teveel. Zorg dat je niet de hele tijd in de keuken staat als de kinderen thuis zijn. Maar regel een verse, gezonde kant-en-klaar maaltijd. Die is misschien iets duurder dan wanneer je zelf kookt. Maar je krijgt er quality time voor terug. En dat is onbetaalbaar.”

 

 

Is er een vraag die jullie graag beantwoord zien?

“Dit is een vraag aan ouders. Wat doen jullie als je kind iets aangeboden krijgt dat stijf staat van ongezonde toevoegingen zoals suikers, kleurstoffen, smaakversterkers etc.?”

Reageren kan via onze Facebookpagina!

 

Interview: Leontien Aarnoudse

Fotografie: Lotte Rijkes

Cayet

TIP VAN THE GOOD FAMILY

Madaga, het bedrijf van Ingrid van Good Family Cayet, maakt maaltijden voor baby’s, peuters en kleuters en levert aan particulieren, kinderdagverblijven en zorginstellingen. De maaltijden zijn gemaakt van verse, gezonde en biologische producten zonder e-nummers, smaakversterkers, kleurstoffen en zout. Omdat de zuurstof uit de verpakking wordt gehaald, kun je de maaltijd zo’n acht dagen goed houden in de koelkast.

Benieuwd naar wat ze vandaag serveren? Kijk op www.madaga.nl
 

 


 

 

 

 

Copyright © The Good Family - Alle rechten voorbehouden
Gebruiksvoorwaarden - Cookies Policy