GOOD FAMILY Bol-Liefrink

‘Homemade choco- & notenpasta’

Chocolade- en notenpasta’s uit de winkel zijn niet altijd even lekker en gezond. Dus maken Ben, Sanne, Saga (10), Siri (9), Mika (7) ze zelf thuis in Den Haag.

“Veel pasta’s zijn kleverig, bevatten veel zout en bestaan voor meer dan 50 procent uit suiker. Dat kan beter, dachten we. Dus gingen we zelf aan de slag.” Sinds een jaar verkoopt Ben, met hulp van zijn gezin, huisgemaakte noten- en chocopasta onder de naam Barefood. “Coconut Cashew Cream en de Maple Almond Bros zijn de favoriete notenpasta’s van onze kinderen. En veel van hun vriendjes lusten ook graag chocopasta Cacao NOW! Alle ingrediënten zijn van biologische oorsprong. In de chocopasta zit fairtrade cacaopoeder. En om het zoet te maken, gebruiken we ahornsiroop of dadels. Ook voegen we kokosolie toe, zo wordt de pasta lekker smeuïg.”
“Eigenlijk begonnen we dit avontuur vanwege de kinderen. We wilden hen een gezond alternatief bieden op brood. Of beter gezegd: gezonder. Want ook al werken we met suikers die het lichaam langzamer opnemen dan de geraffineerde, het blijven natuurlijk wel suikers. Tja, het moet ook ergens naar smaken natuurlijk. Wat dat betreft zijn onze kinderen de beste proefpersonen die er zijn: kritisch en goudeerlijk!”
“We zijn nog geen jaar bezig en mensen zijn nu al razend enthousiast. Onze potten verkopen we via webwinkels, de vegaworkshops van Sanne en boerenstreekmarkten. Regelmatig staan we op de Rotterdamse Oogstmarkt. Onze kinderen helpen dan graag een handje mee. Ze vinden het geweldig! De twee oudsten reken graag af, zo oefenen ze met hoofdrekenen. En alledrie zijn ze een ster in het verkopen van onze pasta.”

 

 

Welke tip hebben jullie voor andere families? 

“Je hoeft niet altijd naar de winkel te rennen om een potje van het een of ander te kopen. Door het zelf te bereiden, kun je het veel smakelijker en gezonder maken. Bovendien weet je zo precies wat je eet.”

 

 

Is er een vraag die jullie graag beantwoord zien?

“Wij zijn op zoek naar een locatie in de buurt van Den Haag, Rijswijk, Wateringen om een Groene Passage op te zetten. We zoeken ondernemers voor groene winkels en horeca. Denk aan een bio/ vega eetgelegenheid, groentezaak, cadeau-/binnenhuiswinkel, kledingzaak, kleine supermarkt, yoga- en meditatieruimte, plek voor kookworkshops en evenementen etc. Een soort markt in een winkel. Zien jullie het voor je? Wij wel! Wie doet er mee? En: mocht iemand een gouden tip hebben voor een betaalbaar pand, dan horen we dat heel graag.”

Reageren kan via onze Facebookpagina!

 

Interview: Leontien Aarnoudse

Fotografie: Lotte Rijkes

Bol-Liefrink

TIP VAN THE GOOD FAMILY

Good Family Bol-Liefrink is ‘lekker ondernemend’. Ben ontwikkelt en verkoopt met Barefood chocolade- en notenpasta’s. Met allemaal biologische en veel fairtrade ingrediënten en zonder suikers en kunstmatige toevoegingen of bewerkte plantaardige vetten. Via VegaMetFlair verzorgt Sanne - in eigen keuken of tuin - vegetarische kookworkshops. Met een beetje geluk komen de benodigde groenten en kruiden voor de zeven gerechten die dan gekookt worden, ook uit eigen tuin.

Kijk eens op www.barefood.nl en www.vegametflair.nl
 

Copyright © The Good Family - Alle rechten voorbehouden
Gebruiksvoorwaarden - Cookies Policy